Visit

Stop met Tinder! Ga schuifeldaten

7 June 2015
“Lies, ga mee schuifeldaten! 6 juni in Utrecht. Wordt vast grappig en leuk!” Ik wist niet of ik moest stikken in mijn thee of stoppen met ademen. Dafuq? Ik las het goed. Vriendin Wendy had weer iets meegekregen wat ze met eigen ogen moest zien en beleven. En als je bij je vriendinnen bekend staat als vrijgezel, kun je verwachten dat je voor dit soort dingen wordt uitgenodigd. Maar schuifeldaten.. echt? Zo knots als ik kan zijn, zei ik geen ‘nee’ waardoor ik dit weekend verplicht moest gaan sjansen. Ofzo. Maargoed, als Tinder je strot uit komt, is het concept zo gek nog niet. 
Schuifeldaten wazige variant

Wat is het?

Het concept is simpel: in een leuk zalencomplex hartje Utrecht is er een kelder -om het idee maar even creapy te maken- gereserveerd voor ongeveer evenveel mannen als vrouwen. Iedereen krijgt een nummertje. Ik was nummer 5. En dan wordt er een afgrijselijk cheesy nummer gespeeld, komt als eerst man nummer 5 naar mij toe en gaan je schuifelen. Schuifelen kende ik nog van de basisschool. Ik werd altijd als laatste gekozen om vervolgens met een zwetend kind te dansen. Gelukkig zijn we 14 jaar verder.
Na elk nummer schuif je door -ik mocht mijn ‘mannen’ lekker doorspelen naar Wendy, gnagna- waardoor je aan de einde van de avond elke man hebt afgewerkt. Het gaat iets langzamer dan het swipen op Tinder, maar is daarentegen wel iets muzikaler. Ik heb ‘geschuifeld’ met een AHDH-Turk die mij de salsa op de Spice Girls -When 2 become 1- probeerde te laten dansen, maar ook met een jongen die begon te stotteren als je hem aankeek. Man oh man.

Hoe kom je die paar minuten door?

Ik had al heel snel een standaardvraag bedacht: “En? Doe je dit vaker? Hoe vind je het concept?” Dit leverde direct al praatstof op. Praatstof was fijn, want dan kwam je die minuten tenminste lekker door. De verhalen die uit deze vraag volgden, waren ronduit hilarisch. De meeste mannen hadden speeddaten al uitgeprobeerd, maar vonden deze manier van kennismaken toch prettiger -“Er is geen barrière meer. Je raakt elkaar meteen aan”-. Schiet mij maar lek.
Of er iemand voor mij tussen zat? Neehhh. 95% van de mannen was kleiner dan ik -ik had express hoge hakken aan, dat wel- en nog een groter percentage was bijzonder verlegen. Ik zou overigens mijn schoen hebben opgegeten als er wel iets uit voortgekomen zou zijn.

Aanrader?

Niemand die mij nog hierheen gesleurd krijgt. Nooit! En toch raad ik het wel iedere vrijgezel aan. Waarom? Straks ben je getrouwd heb je kinderen, en kun je nooit meer dit soort geinige experimenten uitoefenen. Daarom! Ik heb mij rot gelachen en daar kan geen avondje kroeg tegenop. Een date is er zeker niet uit voortgekomen, maar misschien dat de andere dames meer geluk hadden. Dus doe gek en probeer het een keer! Al ga je met een groep vrienden.

Conclusie

Ik heb besloten dat ik voorlopig nog maar lekker vrijgezel blijf en mijn eigen leventje leid -zonder Tinder, speeddaten, schuiffelen of whatever-, maar kan niet anders zeggen dat ik de avond van mijn leven heb gehad. Tijd geleden dat ik zó gelachen heb, maar ook zó uit mijn comfort zone gekomen ben. Als ik ooit in een huwelijk vastgeroest zit, zal ik met een grote grijns terugdenken aan deze avond. Wendy, doos die je bent, bedankt.
Zelf nieuwsgierig geworden -en terecht-? In het najaar wordt er weer een avond georganiseerd. Wanneer je de organisatie op Facebook volgt, blijf je sowieso op de hoogte.
-Wegens privacyredenen zijn er geen foto’s gemaakt van mij al schuifelend-  -Graag houden zo-