Overig

Cadeautip van de week: Usem

17 December 2013

Handig in de portemonnee: usem-kaartjesOnze smartphones zijn erop ingespeeld dat we er alles mee kunnen en dus eigenlijk geen papier meer hoeven te gebruiken. Papier is immers retro, nietwaar? Juíst daarom hecht ik veel waarde aan papier. Een belangrijke notitie komt nu veel meer tot zijn recht door het offline te gebruiken. Het trekt de aandacht, want het is niet de zoveelste stukje papier dat je overal heb opgeplakt. Eigenlijk is papier heel fijn, want het kent geen dringerige push-notificaties die je -alweer- van je werk afleiden. Hmm. 

Ik raakte dus ook enorm enthousiast bij het zien van Usem-kaartjes. Dit zijn stevige kaartjes in de vorm van een creditcard.

usem kaartjesde weblog 2 Zielen 1 Gedachte werden deze kaartjes gebruikt om elke zondag mooie quotes mee voor te leggen. Handig! Ik ben zelf ook van de quotes her en der en de notes om mijzelf zo nu en dan te herinneren aan bepaalde belangrijke dingen. Zo’n kaartje kan ik dus makkelijk bij mij dragen of ophangen. De voorkant van een kaartje kent diverse printjes en de achterkant is geruit. Dit allemaal met de bedoeling om er iets op te schrijven of tekenen (of om mee te vouwen als je creatief bent). Ik gebruik ze zelf voor belangrijke aantekeningen (‘Wat te doen bij stress’ en oefeningen om mijn concentratie op te bouwen) en quotes waar ik nog wat van kan leren. Ook schrijf ik er zo nu en dan gegevens op om ze door te geven aan anderen. Visitekaartjes? Passé!

Waar je visitekaartjes en usem in dit bakje

Ik ben erg in het product gaan geloven en heb hier een stapel liggen. Het is simpel en goedkoop, maar briljant. Wat ik er mee doe? Ik stop ze in een hipster bakje dat er precies erbij past en laat de kaartjes stralen op mijn bureau. Een keer in de week kijk ik wat ik er ook al weer heb opgeschreven, gekladderd of geklierd. Je kunt uiteraard ook een wensenlijstje erop schrijven en het stiekem in de portemonnee van je liefje stoppen. Extra inspiratie nodig? Kijk dan eens in het ‘museum’.
Ben je dus nog voor Kerst op zoek naar een klein cadeautje met een leuk prijsje dat veelal van pas komt? Kijk dus eens bij Usem. Ik ben (zoals je nu wel weet) fan.

Comments (0)

Leave a Reply