Inspire, Mindset

Geluksmomentjes van week 33; in het teken van verdriet

21 August 2016

Afgelopen week reed ik zo nu en dan naar locatie B en ik kwam tot een akelige conclusie: het wordt herfst. Serieus! Er zijn dus al een aantal bomen die hun bladeren verliezen en gisteren zag ik zelfs de buurman deze bij elkaar harken. Auwtsj! Hoewel de herfst natuurlijk ook zijn charmes heeft -ik kan weer met de kat en mijn camera op pad -JEEJ–, ben ik daar mentaal nog niet echt aan toe. Ja week 33, je bent me d’er eentje.

Week 33

Week 33 stond verder voor mij helaas in het teken van verdriet. Je kunt helaas niet altijd gelukkig zijn en soms gebeurt er iets wat een flinke knauw geeft. Gelukkig was week 33 ook een week van de ‘heropstanding’ -is dat woord echt bedacht ooit?- en het maken van nieuwe plannen. En wat komen er toch leuke dingen aan!

En ook al voelt de week aan als een rollercoaster, het blijft toch belangrijk om lichtpuntjes eruit te pikken. En ook daarom deze week gewoon weer mijn geluksmomentjes op een rij!

Don’t wait for great moments. Create them.

Voel je je rot, koop een bloem

Het is zó corny, maar echt waar: bloemen en planten maken een huis vrolijker. Het geeft de lente en zomer die je buiten nu niet zo tegenkomt. En dus kocht ik bij de Ikea twee Bromelia’s die mijn kamer een exotischere uitstraling geven. Omdat het planten zijn, gaan ze ook wat langer mee dan een bosje bloemen waardoor je niet na een week met een troosteloos bosje zit.

bromelia week 33

Rusteloos? Ga naar het strand

Als ik iets heb geleerd in het leven, dan is het wel dat je dingen niet moet gaan forceren als het niet lukt. Ben je afgeleid en lukt het zodoende niet om een taak af te krijgen? Straf jezelf dan niet en zorg dat die afleiding niet meer de hoofdrol speelt in je hoofd. En daarom besloot ik dinsdag naar het strand te gaan. Ik heb mijn favo hotspot in Wijk aan Zee zitten; een plek waar je nog gratis kunt parkeren -gratis tip!!- -> Timboektoe. In welke bui ik ook ben, een bezoekje aan Wijk aan Zee doet mij altijd bijzonder veel goed. Boekje en iPad -wifi daar is zeer snel! Wel onversleuteld- erbij en je kunt heerlijk wat uren daar doorbrengen. Ik ging super zen naar huis en sliep heerlijk!

Strand wijk aan zee week 33

Haarlem Jazzzzzzz

Haarlem Jazz & More is een van mijn favoriete gratis evenementen. Geen wonder dus dat ik hier al drie weken naar uitkeek. Rondom de Sint Bavokerk worden drie podia opgebouwd waarop de hele avond wordt opgetreden. Hoewel de muziek niet helemaal mijn smaak is, is de sfeer altijd zo geweldig dat je je kunt vermaken op elk deuntje.

Vrijdag was het ronduit regenachtig. Nog voordat ik het terrein had bereikt, was ik doorweekt. Normaal is regen echt een sfeerbederver, maar nu leek dat de sfeer te verbeteren! Het had echt iets leuks om in de regen te dansen of samen onder een afdakje te schuilen! De temperatuur was dikke prima. Een goede avond om de voetjes van de vloer te doen en al het resterende energie eruit te dansen!

Haarlem jazz week 33Haarlem jazz week 33

 

En zo zie je maar: hoe rot een week soms kan gaan, er zijn altijd hele mooie momenten die voorbij komen en de week kleuren. Het maakt de week meteen weer een stuk specialer!

>> Ps. Volg je me al op Instagram? Hier deel ik al mijn geluksmomentjes!