Lisa

Twitter je gek, Twitter je werkloos

11 June 2011

Mensen zeggen dat ik veel twitter. Elke werkdag ben ik toch een kleine drie uur onderweg, dus de favoriete krant lees ik echt wel uit. Om de rest van de tijd te doden, lees ik Twitter en wil ik nog wel eens wat zeggen. En ja, als je zelf niet actief op Twitter bent, kan ik me voorstellen dat je mijn hoeveelheid tweets als veel ervaart. Toch kan het véle malen meer.

Twitter fanatics

Met Tweetdeck op mijn telefoon zie ik niet alleen berichten, maar ook de gemiddelde hoeveelheid tweets van een profiel. Zo kwam ik erachter dat ik een gemiddelde heb van 10 tweets per dag, wat veelal minder is dan mensen die ik volg. Afgelopen week kwam ik iemand tegen die maar liefst een gemiddelde had van 162 tweets per dag! Dat betekent: de ene dag wat minder en de andere dag wat meer. What the hell! Hoeveel tweet die persoon wel niet op hoogtepunten? Wat zal zijn record zijn?

Veel vragen komen bij mij en bij jullie naar boven. 1 conclusie werd snel getrokken: die heeft geen leven. Nou ik kan je vertellen, een baan had hij dan weer wel.

Omdat ik voor mijn gevoel al vaak tweet, wil ik wel eens weten hoe het is om er 162 tweets eruit te gooien…

Red ik dat?

Hoe bevalt zo’n dag? Hoe intensief ben ik dan met twitter bezig en hoeveel tijd besteed ik aan andere taken? Aangezien ik helaas al om 07:00 uur wakker was, ben ik vandaag de uitdaging aangegaan om 162 tweets eruit te gooien of iets wat er op lijkt. Het is nu 12.18 uur en ik heb er al 38 uitgegooid. En dan heb ik nog mijn best gedaan! Op ieder boeiende en minder boeiende tweet gereplied zonder echt iets boeiends weten te melden. Nieuwe hobby gevonden? Tot nu toe niet! Ik vind het maar vermoeiend om mijn timeline door te spitten, zoekend naar iets waar ik op kan antwoorden. Ik kan ook wel 162 berichten bij elkaar gaan praten, maar vrezend voor het verliezen van al mijn volgers, heb ik geen zin om de waarde van twitter te verlagen. Dus hou ik het vandaag vooral op replyen, zodat niet iedereen alles hoeft mee te lezen:-) Maar laat ik verder nog geen conclusies trekken. Het is bovendien toch pas net middag

Update 12:53 uur
Oke, mezelf verplichten te twitteren gaat een beetje vervelen. MTV Movie Awards is eigenlijk veel boeiender. Ik twitter maar een beetje over mijn productie die zojuist op RTL4 te bewonderen was, maar eigenlijk kak ik nu in. Dus stuur even leuke berichtjes naar @hierislisa, dan haal ik wellicht nog de 100 vandaag!

Update 17:30uur
Oke, ik ben dat verplicht twitteren definitief zat. Hier en daar blijf ik wat reacties geven en zelf iets roepen, maar moeite doen om de 162 te halen…. Tussenstand aantal tweets: 81.. Precies op de helft! Dat betekent dat ik nog 81x moet tweeteren om op 162 te komen. En dat met alle leuke plannen waarmee ik eigenlijk mijn avond wilde vullen……

Tot slot
Het is nu 23:00 uur en ik stop ermee. In totaal heb ik vandaag zo’n 122 keer getweet en kwam daarbij best in de buurt (naar mijn eigen mening). Ik had makkelijk de 162 kunnen halen, maar het had geen toegevoegde waarde. Ik kan er niet bij komen dat iemand serieus gemiddeld 162 keer tweet. Het is absurd veel. Ik ben er ook van overtuigd dat ik de 127 (überhaupt al hoger dan 100) alleen maar kon halen door het feit dat ik vandaag een uitrustdag heb en daarbij de hele dag rustig aandeed op de bank of bed.Het kan gewoon niet zo zijn dat als je meer dan 50 keer tweet op een dag, je een productieve dag heb. Overdag ben ik zelf bijvoorbeeld hard aan het werk. ‘s Avonds heb ik vaak wel tijd, maar echt niet om intensief te twitteren. Het huishouden laat niet op zich wachten.

Twitter is leuk, leerzaam en gezellig, maar tot zekere hoogte. Ik heb vandaag gekeken hoe het was om extreem veel te twitteren, maar het leek eerder openbare MSN waarbij andere taken minder aandacht kregen.

Conclusie: houd Twitter compact en krachtig. Niemand hoeft te weten wanneer we naar de wc gaan of buitenshuis te vinden zijn. En met deze woorden sluit ik deze twitterdag af. Adios!

Comments (2)

  • Mark Hulstein Reply

    11 June 2011 at 18:59

    Wie? Wie!? WIE!? Heeft er 162 tweets per dag? :p Ik niet hoor!

  • Emma van Buul. (@emmma98) Reply

    26 October 2011 at 15:53

    Ik heb er gemiddeld 210 per dag, dat kan je berekenen met de twitter Calculator (; Google it!

Leave a Reply