Challenge, Lisa

Mijn bucketlist

11 January 2013

Bucketlist, voor de één een ‘blabla’-lijstje en voor de andere een wensenlijstje. Maar er zijn maar weinig mensen die concrete actie ondernemen om dingen van het lijstje te kunnen wegstrepen. En stiekem ben ik daar ook één van.

Mijn lijstje staat vol van plaatsen die ik wil bezoeken, maar ik lijk altijd smoesjes te hebben om reisjes uit te stellen. Vooral ‘geld’ en ‘studie’ zijn de boosdoeners.

Sinds ik de seizoenen van Over mijn Lijk ben gaan kijken (een programma dat terminale jongeren volgt die voorheen, net als ik, in de bloei van hun leven stonden), ben ik meer dan ooit bezig met het maken van een bucketlist. Het leven kan soms veel te snel afgelopen zijn en wie wil nou terugkijken op een leven wat hij/zij stiekem gewoon veel te saai vindt (of terugblikken op een leven waar veel kansen zijn laten liggen)? Ik wil bijvoorbeeld graag een schildpad als huisdier (geen landschildpad, want die zijn veel te groot!), alleen dan zal ik eerst moeten werken aan een groter huisje. Ook wil ik een mooi huisje in het centrum van een stad (liefst Haarlem) en moet ik toch echt veel meer festivals gaan bezoeken. Verder heb ik vooral veel reisjes op mijn lijst staan.

Nu bestaat het to do-lijstje vooral uit ‘ik wil…’ en moet het vooral een ‘ik heb… gedaan’-lijstje worden. Ik heb een behoorlijk zwaar en naar jaar achter de rug. Het is een keerpunt in mijn leven geweest. In plaats van alles maar doen omdat het ‘moet’, ga ik in het vervolg dingen doen omdat ik het ‘wil’. Een waarom jezelf zo weinig gunnen en vooral blijven dromen? De eerste stap is inmiddels gezet: over een paar weken ga ik met mijn dikke ass naar Londen. Mijn stad, waar ik ooit mijn hart verloren ben. Boehoe. Na gênant veel foto’s en berichtjes op Facebook (waar ik overigens stikjaloers van werd) was ik er klaar mee: ik moet weer naar Londen en waarom zou ik wachten? Tickets en hotel zijn geboekt en over een paar werken, als ik met een big smile door Londen loop, ben ik het gelukkigste meisje op aarde! BAM.

Nou ben ik ook erg benieuwd naar jullie bucketlist, maar vooral datgene wat je al van je lijstje heb mogen afstrepen. Dus plaats hieronder een comment en wie weet breng je iemand anders nog op ideeën.

Verder krijg ik ook het idee dat vooral vrouwen bezig zijn met de zogeheten bucketlist, dus mannen: wat is jullie mening over de bucketlist? Zijn jullie er ook mee bezig? Ik ben benieuwd!
94348217_6_VVtw

Ik in Londen, 2007.