Challenge, Health, Inspire, Lisa, Mindset

A Feelgood Life is mijn missie!

8 March 2016

Hoewel ik niet de tijd heb om de hele dag door te bloggen, denk ik elke dag aan deze website en wat ik hier allemaal mee wil. Daarom  stel ik mijzelf de vraag: Wat heb ik te vertellen? Heb ik een missie en zo ja, wat is mijn missie dan? Welke mensen met welke interesses komen hier? Wat is het doel en vooral ook mijn doel? Het antwoord hierop moet uiteraard matchen met mijn interesses, visie en kennis. Maar wat zijn mijn interesses? Waar wil ik mij eigenlijk in verdiepen? Waar ga ik over vertellen? Het werden vragen die mij dag en nacht bezighielden. Niet alleen wat betreft mijn rol binnen de website, maar ook als toekomstige Lisa 4.0.

“Dit nooit meer!”

Om te komen tot de huidige Lisa, Lisa 3.0, wil ik eerst vertellen over de eerdere versies en wat mij in beweging bracht.

Er was namelijk eens een lange periode in mijn leven dat ik niet zo gelukkig was. Sterker nog, ik was best ongelukkig. Ik kwam tot een duidelijke conclusie: dit. nooit. meer. punt. Ik veranderde mijn mindset. In Lisa 1.0 baalde ik van de situatie en voelde ik mij veelal een slachtoffer van de situatie -ja, maar ik deed toch zo mijn best? Waarom overkomt dit mij?– waarnaar ik overging tot een nieuwe versie, Lisa 2.0: je kunt niet altijd gelukkig zijn met je leven of lekker in je vel zitten, maar je hebt de touwtjes in handen wat betreft je eigen geluk en toekomst.

Last night @ #onlinetuesday. Betrapt door @ricodb.

Een foto die is geplaatst door Lisa @ A Feelgood Life (@hierislisa_) op

Jij bent de baas over de keuzes die je maakt. Niemand anders.

Deze mindset maakte mij vastberaden, gemotiveerd en nieuwsgierig. Het werd een nieuwe missie; ik ging er weer op uit, ontmoette mensen en maakte plannen. Ik ging vanzelf steeds beter in mijn vel zitten. Nu zijn we een paar jaartjes verder en ben ik continue bezig met gezond leven/ worden en gelukkig zijn. Ik ben intens gelukkig en gezegend met een leuk huisje. Mijn lichaam en gezondheid zijn de belangrijkste pijlers geworden. Hoe het lichaam werkt en daarbij de werking van de hersenen werden voor mij steeds interessanter en waardoor ik mij er steeds meer in ging verdiepen. Het is immers de belangrijkste werktuig om te kunnen leven.
En de kwaliteit van je leven gaat natuurlijk verder dan je hersenen begrijpen of voldoende groentes eten. Ik ging mij ook meer verdiepen in psychologie. Ik wil lekker in mijn vel zitten, maar hoe doe ik dat dan? Daar komen veel factoren bij kijken. Voor wie mijn blogs al in 2014 las, weet dat ik aan challenges deed om mijzelf uit te dagen en beter te leren kennen. Jezelf ontdekken door te doen…

Maar mijn wens om voor altijd lekker in mijn vel te zitten -de hele kleine dipjes daargelaten-, zorgde ervoor dat ik erover wilde bloggen. Het was eigenlijk niet meer dan logisch, want ik wil het er graag over hebben. A Feelgood Life is dus eigenlijk een logische naam, logischer dan ik toentertijd vond. Het was ook de reden dat ik eind december deze website flink heb herbouwd en een nieuw contentplan schreef.

Mijn onbewuste vraagstuk werd een doel

Je hoort genoeg verhalen van mensen met een bepaalde missie. Die mensen die zo in een tijdschrift kunnen waarna je tien minuten geboeid blijft lezen.
“Maar wat is mijn missie dan? Ik heb eigenlijk niks te vertellen.”
Ik werd er onzeker van. Ben ik dan een nobody? Ik ben deze week tot een conclusie gekomen: nee, dat ben ik zeker niet. De puzzelstukjes vielen gewoon nooit op z’n plaats, totdat ik woensdag de NRC Carrière las waarin mensen vertelden over hun sabbatical. Een heer vertelde hoe hij zijn sabbatical gebruikte om de wereld over te reizen. Zijn missie was om te ontdekken wat diverse culturen en stammen gelukkig maakten. Zijn verhaal was ronduit inspirerend, maar zette mij wel aan het denken: Ben ik hier ook niet de hele tijd mee bezig? Wat maakt mij gelukkig? Eigenlijk vroeg ik mij dit altijd al af, zonder dat ik ervan bewust was. A Feelgood Life is een blog die ik gestart ben om hierop antwoord te geven, zonder dat ik mij hiervan bewust was. De puzzelstukjes vielen ineens op hun plaats.

This weekend was a blast! #weekend #fun #family #boyfriend #nature #photography #saturday #forest #laugh

Een foto die is geplaatst door Lisa @ A Feelgood Life (@hierislisa_) op

Meer dan een online blog

Deze vraag maakt dat A Feelgood Life voor mij meer is dan ‘gewoon een blog’. Ik neem je mee in de zoektocht naar een antwoord op mijn vraagstuk, eentje die ongetwijfeld wel meer mensen hebben. Maar is er eigenlijk wel een antwoord te noemen? Het klinkt zweveriger dan dat het is. Wilt niet iedereen gewoon een fijn leven hebben en zich goed voelen? Wil je dan ook niet weten wat jou een goed gevoel geeft? A Feelgood Life is er daarom voor mensen die ook bewust zijn van het feit dat het zonde is om niet lekker in je vel te zitten en de motivatie hebben om het beste eruit te halen.

Nu ben ik erg benieuwd in hoeverre jij al bezig bent met het gelukkig worden. Ben jij goed bewust van de dingen die jou goed laten voelen?