Lisa, Visit

Eindeloos rode bussen en Engelse taxi’s

23 January 2013

Je beseft pas dat je er bent als je de grote dubbeldekbussen ziet. Groot, rood en in grote getallen aanwezig. En al die taxi’s!! Zelfs de wieldoppen zijn hetzelfde. Of wanneer je een vriendelijke en mannelijke stem hoort zeggen “mind the gap”. Politiemensen met hele hoge hoedjes van plastic.

De sneeuw zorgde voor prachtige foto’s vanuit het vliegtuig, maar aan de grond in Londen itself is de sneeuw al behoorlijk gesmolten. Dat is maar goed ook, want ik heb geen moonboots mee, slechts extra sokken.

DSCN1866
Overigens hebben Engelsen echt een goede smaak qua auto’s! Ik zie overal de Mini Cooper terug wat mij natuurlijk erg happy maakt (misschien toch maar eentje meesmokkelen?). Bezoekje aan de Hamleys was ook meteen gefixt. Verwelkomd door een dansende beer voelde ik mij meteen een klein meisje (gebeurt niet vaak).

Het bezoeken van een onbekend hotel is altijd spannend als je veel verschillende recensies heb gelezen, maar tot nu toe niet meer dan lof. We waren eerder dan dat de officiële incheckentijden golden, maar konden direct de kamer in. Warm met een prachtig uitzicht en een groot bed. Fijn met deze kou!

DSCN1535

Deze reis heeft mij nu al veel tranen opgeleverd. Van het lachen uiteraard. Zo heb ik het meest idioot bewegende beertje gevonden. Ook schrok ik mij de gehele dag van de lege passagiersstoelen (waar in Nederland de bestuurder hoort te zitten) (“Er zit niemand achter het st…. oh wacht”) waarna ik weer in lachen uitbarstte vanwege mijn domme actie. Maar als je zoveel auto’s ziet en zoveel blijft schrikken, dan werkt het erg op de lachspieren. Mijn grote onbekende spannende metgezel (hij wil even anoniem blijven nu, haha) naast mij was verder zo slim om het woordje ‘seks’ hard door de metro te roepen, omdat ‘de Engelsen toch geen Nederlands verstaan’. Plaatsvervangende schaamte!

DSCN1681Maargoed, ik ben al uitgenodigd voor acupunctuur en een workshop in de Hamleys dus ben al aardig geaccepteerd hier. Nu nog lekker de Engelse krant lezen (geen plek voor Nederlands nieuws als ik vakantie aan het vieren ben) en gekke Engelse tv kijken. Ik heb hier al de vetste souvenirs gezien met voornamelijk briljant leuke iPhone cases waarbij ik dus nu mijn best doe om niet met geld te gaan strooien. Bas’ bek viel open bij het overal teruglezen van ‘mind the gap’ (“Waarom drukken ze hier op alles ‘mind the gap’ af ? In Nederland lees je toch ook niet overal “pas op het opstapje?””). Achja, leukere cultuur hier, hè.

Dit was echt hetgene wat ik even nodig had: weg uit Nederland, naar een land waar ik heimwee naar had. Ik betrap mijzelf erop dat ik de hele dag met een dikke glimlach alles bekijk en overal om lag. Ik kan nu zeggen dat ik echt het gelukkigste meisje ben!

Woensdag ga ik touren door heel Londen met de welbekende sightseeing bus. Dat betekent wegwaaien en veel foto’s maken! Dan zien we waarom Londen zo ultra mooi en gezellig is. Ach, ik heb er gewoon zin in!

DSCN1792 DSCN1920DSCN1881