Inspire

TED Talk; Verliefd worden is echt niet moeilijk

27 January 2016

Vanaf heden ga ik elke maand TED Talks met jullie delen, omdat een mooie dosis inspiratie kan meedragen aan een feelgood gevoel. Voor de eerste Talk heb gekozen voor het onderwerp liefde, een vreemd fenomeen waar iedereen naar verlangt, maar niemand wat van snapt. Ik kwam de titel tegen: verliefd worden is niet zo moeilijk. Dat is interessant! Verliefd zijn is een heerlijk gevoel, toch? De Talk wordt gehouden door Mandy Len Catron, die zelf verliefd is geworden na het stellen en beantwoorden van 36 vragen. Deze vragen zijn opgesteld naar aanleiding van een onderzoek of het beantwoorden van vragen mensen dichter bij elkaar kan brengen. Het bracht verliefdheid, ook bij Mandy.

Mandy deelde haar bevindingen met de pers. Het werd groots opgepakt en iedereen stelde haar de vraag: “Zijn jullie nog steeds samen?” Maar de psychologie hierachter is velen malen groter. Mensen hopen dat je met de 36 vragen zo je eeuwige liefde kan scoren. Maar liefde is en blijft ingewikkeld en dat legt Mandy in haar Talk nader toe.

Ik heb deze video meerdere keren bekeken, want het zette mij goed aan het denken en moest een aantal zinnen ook wat vaker horen voordat het tot mij doordrong.

Waarheid als een koe

“Op het moment dat je toegeeft dat je van iemand houdt, geef je toe dat je veel te verliezen hebt.”

“Maar verliefd worden is niet hetzelfde als verliefd blijven. Verliefd worden is niet zo moeilijk.”

Oke, nu mag ze mij eigenlijk wel een wetenschappelijke cursus geven over hoe je dit dan doet in plaats van alleen een angstgevoel te zaaien. 😀

“Het is niet zo dat verliefdheid ons overkwam. We zijn verliefd omdat we allebei hebben gekozen om dat te zijn.”

Gut, dit klinkt wel eng. Maargoed, misschien ook wel waar. Je moet ervoor openstaan.

“Maar wat ik wel heb, is de keuze om van iemand te houden in de hoop dat hij ervoor kiest ook van mij te houden.”

Dat eerste klinkt makkelijk, maar dat tweede…

Dit zijn een paar quotes die mij stuk voor stuk stil hebben gekregen waardoor ik hier nu met een steen in mijn maag zit. -Oké, misschien toch niet helemaal het feelgood gevoel waarnaar ik opzoek was- Ik verlangde altijd zo naar verliefdheid, maar zelden was ik er zo van bewust dat dit zoveel kwetsbaarheid met zich meebracht. Ja, ik heb nu wat te verliezen. Toch is het super fascinerend om te lezen wat 36 vragen teweegbrengt en hoe men hierop reageert.

It got me thinking!

 
[mc4wp_form id=”3386″]
Bron foto:Mayur Gala