Inspire

Mijn geluksmomenten, week 9

6 March 2016

Yess, weer een week voorbij! Wat een bizar goede week! Ik had ongelooflijk veel interessante afspraken en er was sprake van goede ontwikkelingen. Zo goed als dat het was, zo intens was het evengoed. De afgelopen twee nachten sliep ik zo diep als een beer in een winterslaap. Heerlijk! En hoewel ik alweer bezig ben met de diverse afspraken voor komende week, wil ik nog graag even terugblikken op de geluksmomenten, want die waren zeker mooi!

Geen haast

Woensdagochtend had ik een belangrijk gesprek dat gelukkig goed ging. Maar na het gesprek kon ik het niet over mijn hart verkrijgen om naar huis te sjezen en non-stop door te werken. Hoe fijn productiviteit ook kan zijn, het geeft een gevoel dat je permanent in een rat race zit en daar wil ik vanaf. En dus besloot ik om in een koffietentje even een klein hapje te nemen en rustig de krant -ja, die heb ik- te lezen. De geur van koffie, warm eten en het achtergrondgeluid geven altijd ruimte voor bezinning, ontspanning en nieuwe ideeën. Ik had daarna in ieder geval weer de power om tot 22:00 uur te werken.Geluksmomenten in Starbucks

Marco B!

Marco Borsato, typisch zo’n zanger waar ik nooit een kaartje voor zou kopen, maar waarvan ik zijn optredens geen straf vind om te bekijken. En zo stond ik donderdag voor de tweede keer in mijn leven in het VIP-vak te kijken naar een zingende Marco. Dit keer was het in de Ziggo Dome. Direct na werk spoedde ik mij daarheen om tussentijds te beseffen dat ik niks roods aan had. Val ik nu buiten de boot? Ach, ik vond mijn jurkje vele malen vetter dan wat voor roods dan ook. En dat was eigenlijk maar goed ook, want er viel wat te compenseren. Rood is zeker een favoriete kleur van mij, maar mijn mede-landgenoten verkrachtten de kleur vakkundig. Tokkies met te kleine hoedjes, dikke vrouwen met een strakke legging en zelfs een rood, satijnen jurkje met daarin een overduidelijke afdruk van een oma-onderbroek passeerden de revue. Bah! Maaaaaar gelukkig kom ik voor de muziek en niet voor mijn mede-landgenoten!

Eenmaal in de rij om binnen te mogen, kregen we te horen dat we ‘luxe kaarten’ hadden -schiet mij maar lek-, waardoor er nog geen 5 minuten later vakkundig aan een glas prosecco werd genipt. Ons uitzicht was prachtig! We konden alles heel goed zien en kregen extra consumptiemuntjes. Het werd een hele toffe avond en ik heb uiteraard heeeeel hard meegezongen.
Geluksmomenten Marco Borsato
Geluksmomenten week 9

Ben je ook een Marco-fan? Hieronder zie je een groot gedeelte van Symphonica in Rosso dat in oktober was. De opzet is vrijwel hetzelfde als de laatste editie.

Eten, eten en nog eens…

Je kunt altijd maar thuis eten en je zult zeker niet verhongeren. Maar wat een rijkdom is het als je de ruimte hebt om koffie te drinken en te lunchen? Ik heb hele lange periodes gekend dat ik dit soort uitjes weg moest bezuinigen, wat echt aan mijn hart gaat aangezien ik er zó van geniet. Bijkletsen, lekker eten en drinken, mensen kijken, bijkomen. Zaterdag was ik in hartje Zaandam te vinden in de hoop nieuwe schoenen te scoren die bij het solliciteren goed van pas zouden komen. Qua schoenen ben ik niet geslaagd, maar ik was wel een lunch buiten de deur rijker. We aten bij Wonders, een trendy tentje met een prima menu en aardige bediening. Het is quality time pur sang… Gezellig kletsen en daarna full power door!

Dank Moeder Natuur voor de Amaryllis

Het zijn vaak de kleine dingen die je doen stralen. Zo ben ik een groot natuurliefhebber en word ik een blij ei als ik zaadjes of bolletjes zie groeien. Daarom was ik ook erg verheugd toen ik drie weken geleden twee Amaryllisbollen kreeg van Fluwel. Zo’n bol an sich is natuurlijk niet zo spectaculair, maar des te leuker wordt het als het begint te groeien. Vandaag kwam ik thuis en zag ik dat de knoppen elk moment open gingen. Meneer de Bollen hadden een groeispurt gemaakt. Twee uur laten was één knop zelfs open en kwam er een prachtige bloem tevoorschijn. Een klein uurtje later was de tweede er. De bloemen staan nu midden op de tafel te shinen en ik word al helemaal blij als ik ernaar kijk. Mijn huis is nu zoveel vrolijker! Lange leve de natuur.

En alle mannen opgelet, de Amaryllis groeit ook heel goed zonder water. Ik herhaal: zónder water. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het snel doodgaat. Er is dus gewoon nog hoop. 😉

Geluksmomenten Amaryllis