Inspire

Mijn geluksmomenten, week 7

22 February 2016

Vanaf deze week deel ik met jullie mijn geluksmomenten, de grote en kleine dingen die mij doen stralen en genieten. Waarom? Ik wil vaker stilstaan bij de dingen die mij gelukkig maken. Door hierbij stil te staan, vallen deze dingen vaker op en geniet je dus beter van de mooie dingen in het leven. Ik ben van mening dat je de mooie dingen in het leven een groot podium moet geven, want ook ik ben weleens geneigd vooral op de mindere dingen te letten. 

Mijn geluksmomenten

Deze week was zonder meer turbulent. Afscheid nemen stond centraal. En mijzelf herpakken en het geloof in mijzelf terugvinden.. Poëtisch, maar leerzaam. En toch kon ik zonder enige moeite drie dingen uitkiezen die mijn week kleurden.

Afscheid

Dinsdag nam ik afscheid van mijn werk waar ik een halfjaar heb gewerkt. Ondanks dat een halfjaar niet lang is, voelde het wel als een enorme periode. Dat mijn werk ophield, voelde die dag heel raar. So be it, dat wel. Aan het einde van de werkdag kreeg ik nog een afscheids’momentje’ -zal ik dat maar zo noemen?-. Slik! Ben daar niet zo’n held in. Enfin, ik kreeg een goddelijke fles rosé, een interessant boek over geluk en het mooiste: een kaart met allemaal mooie boodschappen. Zo lief! Elk boodschap wist mij te raken en gaf mij zóveel energie en vertrouwen. De teksten houd ik graag voor mijzelf, maar als ik een dipje heb, pak ik de kaart erbij. Het geeft zoveel energie!

Geluksmomentjes week 7

Dankie

Verder ontving ik een Dankie, een videoboodschap waarin iemand zijn dankbaarheid uit. De Dankie kwam van Kris Pouw, de bedenker van dit goede initiatief. Ik werd helemaal warm van zijn lieve boodschap!

Liefde

Doordat mijn kat een ziek oog heeft, moet ik hem de hele dag door druppelen. Hierdoor kon ik helaas niet naar mijn vriend toe. Balen! Gelukkig is hij niet te beroerd om naar mij toe te komen, waardoor we zaterdag heerlijk een dag samen waren. Vriendlief heeft het er alleen al een week over dat mijn badkamer -waar ik dus echt geen band mee heb- onderhanden genomen moet worden. Really? Maar hij liet niet los en noemde ‘Ikea’. Ja, dan heb je mij. Zaterdag was het ook perfect weer om naar de Ikea te gaan, dus we gingen erheen.

Ik kan hier zo van genieten! Eerst twee koppen koffie drinken en lekker bijkletsen -a.k.a. van zijn aanwezigheid genieten-. Daarna lekker door de Ikea struinen, dromen, ideeën opdoen en met een veel te dure bon de deur uitgaan. Maar vriendlief heeft mij getrakteerd op een prachtige kast en mandjes. Het staat nu een stuk netter, opgeruimder en ik kan überhaupt mijn handdoeken fatsoenlijk opbergen -wat eerst niet kon-. Het is nu een feestje om door de mandjes te struinen en mijn handdoeken op te ruimen.

Liefje, dankjewel!thumb_IMG_2237_1024

 

En sta jij stil bij de dingen die je blij maken? Ik ben wel benieuwd hoe jij dit ziet. Hopelijk vertel ik het niet te zweverig.