Inspire

Volledig verlamd en toch de wereld rondreizen

4 August 2016

Een beroerte krijgen en daarna je bed niet meer uit kunnen komen. Het klinkt niet als voer voor een dosis inspiratie, toch? Maar dankzij de nieuwste technologieën heeft Henry Evans de afgelopen jaren meer van de wereld gezien dan ik. Hij bezocht binnen een jaar South Dakota (Verenigde Staten), Sydney en Azerbeidzjan, de hallen van het Smithsonian American Art Museum, ging hij duiken in Californië en maakte hij kennis met Bora Bora. Wow! Welkom in de wondere wereld van technologie anno 2016.

Van tegenslag naar omslag

In 2002 gebeurde iets heftigs dat het leven van Henry compleet overhoop haalde: hij kreeg een beroerte wat ervoor zorgde dat hij een vaste bewoner van zijn bed werd. Hij liet het er niet bij zitten en zette een nieuwe missie op: nieuwe technologieën inzetten om zo toch kennis te maken met de rest van de wereld. Hij bombardeerde zichzelf hiermee tot pionier van de hedendaagse mogelijkheden. Klinkt Het wordt nog opmerkelijker als je ziet hóe technologie hem zó goed kan helpen. Een voorbeeld hiervan is een robot genaamd PR2.

Ontmoet de robot

De PR2 robot is een communicatierobot op wielen met daarop een zend- en uitzendfunctie dat verbonden is met een ander scherm waarop de desbetreffende persoon kan zien wat de robot filmt. Die persoon heeft tevens de controle over de robot, zodat hij of zij zelf kan bepalen wát hij ziet.

Verder gebruikt Evans een drone, de Oculus Rift en nog andere nieuwe technologieën, en laat hij zien wat deze gadgets kunnen betekenen voor een lichamelijk beperkt persoon.

Volledig verlamd, maar niet beperkt

Nu is het voor hem weer mogelijk om te zien of de planten goed groeien en kan hij zelfs wat uit de koelkast pakken. Na veel oefenen kon hij zelfs zijn eigen gezicht weer scheren! Lang leve technologie en het doorzettingsvermogen van deze man!