Inspire

Het is weer tijd voorrrr: Viva400 2016!

24 July 2016

Elk jaar is er een evenement waar ik heel erg tegenop kijk; eentje waarbij ik dan stiekem baal dat ik niet vooraan zit. Het gaat om de Viva400: 400 inspirerende vrouwen die in vijf categorieën een award kunnen winnen. Nou doen die hele awards mij niet zoveel. Of je nu eerste of vijfde wordt, I don’t care. Wat mij wel interesseert, zijn die 400 vrouwen individueel. Elk hebben een eigen missie waar ze zich kneiterhard voor inzetten. Briljant. Goed nieuws voor mij: Viva400 2016 is on it’s way.

Viva400

Nog even kort voor de mensen die echt geen flauw idee hebben waar ik het over heb. De Viva400 is een lijst van 400 ambitieuze en ondernemende vrouwen. Dat lijstje is meestal heel divers: via bioloog tot een eigenaar van een recruitment bureau; alle branches komen voorbij. Behalve dat de dames genomineerd worden en daaraan al een zee aan publiciteit krijgen, valt er ook nog awards te winnen. Dit gaat gepaard met een show van heb-ik-jou-daar. Vorig jaar presenteerde Barry Atsma de avond en dat ging gepaard met wat debiele opmerkingen (een grappige blog hierover lees je hier). Maar zoals gezegd: het is niet de avond die het interessant maakt, maar de vrouwen zelf.

Viva400 2016

Een nieuwe editie komt er gelukkig weer aan! Hiervoor is het vrouwenblad weer op zoek naar inspirerende en ondernemende vrouwen met een missie. 17 november 2016 is er weer een nieuwe uitreiking, maar hiervoor is het wel handig als er eerst nominaties zijn. Daarom kunnen vrouwen weer aangemeld worden.

Dussss, wie nomineer jij? Ben je dat zelf of iemand tegen wie je opkijkt? Jullie mogen mijn naam noemen, hoor. No hard feeling. Geef de naam in ieder geval voor 17 september door via deze pagina.

Disclaimer: ik ben absoluut geen feminist, want ik geloof dat het benadrukken van vrouw zijn alleen maar voor meer ongelijkheid zorgt. Als het een top 400 was met ook mannen erin, dan had ik het net zo tof gevonden. Overigens is het wel zo dat vrouwen meer een missie hebben in het verbeteren van dingen, en mannen simpelweg voor het geld/ targets gaan.