Challenge, Health

52Challenges #8: Dag dag televisie!

26 January 2014

Wij hebben thuis digitale tv van KPN -dit is geen sponsored blog en ik ga zeker niet enthousiast over KPN doen- en dat betekent dat je een immens groot aanbod aan zenders krijgt om naar te kieken. Erg veel keuze dus. Toch ben ik niet zo heel erg blij met de televisie. Nouja, dat dure ding zelf wel, maar het aanbod op de kanalen. De laatste tijd is er op de commerciële kanalen alleen maar onzinnige programma’s te vinden waar uiteindelijk niemand wijzer van wordt. Ook heb ik aan het einde van de avond niet echt het gevoel dat ik mijn tijd goed heb besteed. Nee, geef mij dan maar Bloglovin, een boek, een film of een serie. En toch kijk ik onbewust televisie om later tot de conclusie te komen dat ik andere taken op het programma had. Kortom, het is tijd om maar eens een week de decoder uit te laten. 

De test

Schokkende conclusies kan ik helaas achteraf niet meegeven. Wel zijn dit de challenges die het meest lastig zijn als je samenwoont -of dat nu met een huisgenoot is, je kinderen of met je partner-. Ik heb namelijk totaal geen moeite gehad met het uitlaten van de televisie, maar mijn vriend deed niet mee met de uitdaging en deed de televisie elke keer doodleuk aan. De meeste keren loste ik dat op door naar de slaapkamer/ studeerkamer -is één ruimte bij mij- te gaan en daar mijn eigen ‘ding’ te doen, maar dat wordt zo moeilijk als je wel samen wil eten. Van de keren dat we inderdaad samen aten, hebben we twee keer naar Netflix gekeken, en één keer keek ik lekker naar buiten/ de vissenkom/ mijn vriend tijdens het eten, om vervolgens in mijn boek te duiken. Je hoorde het geluid wel, maar daar zonderde ik mij gewoon vanaf.
Wel was ik de maandag erop blij dat de challenge afgelopen was, omdat het erg irritant is om elke keer iets niet te mogen doen (tijdens het eten zoeken naar iets anders om naar te kijken bijvoorbeeld). Ik heb overigens de televisie totaal niet gemist, wat bevestigde dat ik er weinig aan heb -wat Iris ook een keer op Twitter zei: je hebt altijd uitzendinggemist.nl nog-. En ja Iris, daar heb je een goed punt.

Bron foto: Pawel Kadysz