Health

52Challenges #5: work it baby!

30 December 2013

Ik merkte dat ik deze weken behoorlijk in de knoop kwam met de challenges en de haalbaarheidsmogelijkheden. De gehele week voor 22:30 uur in bed liggen gaat moeilijk als je weet dat je op zaterdag tot 23:00 uur in Hilversum moet werken. Ik weet net zo goed dat vroeg opstaan -dat ook in de planning stond- de dag na werk ook erg lastig gaat worden -ik ben iemand die rust nodig heeft en moet pakken; acht uur slaap is cruciaal-. Voor deze week heb ik dan toch een hele mooie uitdaging gevonden: elke dag push-ups doen. ‘S ochtends, ‘s middags, ‘s avonds… Gewoon doen!

Push-ups doen is niet zomaar een oefening voor mij. Ik heb er eigenlijk een hekel aan omdat ik het niet echt kan. Mijn armspieren zijn slappe banaantjes en ook in de sportschool bewijzen ze maar weer dat mijn armpjes niet mijn beste kant zullen zijn. Des te meer ligt daar dus de uitdaging. Gewoon tussendoor *floep floep* een push-up. Als ik het elke dag doe, dan moeten die slappe banaantjes straks toch wel exit zijn?

Maandag

…ging ik er dan ook vol voor. Althans, voor mijn doen. Met veel pauzes en gepuf, was ik er uiteindelijk dan toch 5 minuten zoet mee.

Dinsdag

…werd het onmogelijk. Echt onmogelijk. Mijn kat Tommy kwam kijken wat ik op de grond deed, miauwde wat en gaf vooral heel veel kopjes. Tegen mijn borst, arm, buik en zelfs hoofd. Toekijken? Nee hoor, gewoon knuffelen terwijl het baasje de work-out doet. Sorry, maar ik kan dit niet serieus voortzetten en heb vroegtijdig afgekapt. Wat een idioot beest.

Woensdag

… besloot ik te kijken of je op bed ook push-ups kunt doen. Dat zou handig zijn, want dan kun je bij het wakker worden en voor het gaan slapen nog even snel de oefeningen doen. Dit lukte redelijk, maar ook hier kreeg ik te maken met een kat -dit keer de andere- die de push-ups erg bijzonder vond. Maargoed, toch weer een aantal push-ups erbij. Ik begin het zelfs leuk te vinden!

De rest van de week ging gestaag. Ik heb geleerd dat push-ups hele fijne oefeningen zijn om thuis tussendoor eens te doen.

Aan het wachten tot het water kookt of de magnetron piept?

Doe er gewoon eens een paar op de grond in de keuken. Dat is dan toch weer mooi meegenomen.

Ik ga deze uitdaging zeker meenemen naar het nieuwe jaar. Weg met die slappe banaantjes!

Bron foto: Christopher Campbell