Challenge, Health

52Challenges #3: Verban koffie en suiker, drink gehele week alleen thee & water

9 December 2013

Alleen thee, alleen water. Het is makkelijk en goedkoop, maar de reden waarom ik deze challenge bedacht is vanwege de grote hoeveelheid suikers en andere troep die is reguliere drankjes zitten. Daar wil ik dus vanaf. Thee -dat ik veelal zonder cafeïne en suiker drink-  is behoorlijk onschuldig en puurder dan water kan het niet. Ik heb deze challenge onbewust al eerder gedaan door geen frisdrank meer te kopen en zo min mogelijk zoete producten als Taksi te kopen. Hierdoor ben ik gewend om overal lekker thee te nemen en ik ben al een tijdje zo ver dat ik frisdrank gewoon te zoet vind. Jeej!

Een goed begin

Maandag stond ik dan ook helemaal achter de uitdaging -de gehele week overigens-. Thee drinken terwijl het buiten zo koud is, prima toch? Ik was alleen vergeten dat ik dus geen koffie mag drinken. Ja, je leest het goed: géén koffie.

Hoewel ik hier pas achterkwam toen de challenge al was ingegaan. De rest van de week heb ik gewoon keurig thee gedronken en her en der wat water. Makkelijk bleek het echt niet te zijn, want bij koffie-afspraken had ik toch echt meer zin in koffie dan in thee. En toen mijn vriend met biertjes thuis kwam, had ik daar ook wel een enorme trek in. Maargoed, bier kan ik wel afwijzen. Het moet gewoon..

Een theetje in de rug

Dinsdag kwam er post binnen van Theeduif. Een heerlijk zakje thee dat ik goed kon gebruiken. Vrijdag werd ik gevraagd voor een drankje in de stad. Daar kon ik geen ‘nee’ tegen zeggen aangezien ik wel snakte naar wat gezelligheid. Bas was overigens alerter dan ik en constateerde dat ik dan de challenge zou falen. WANT JA, WIE DRINKT ER NOU THEE OF WATER TIJDENS HET UITGAAN? Crap. Óf ik moest falen, óf ik moest thuisblijven terwijl iedereen het gezellig had en ik niet. Ik heb voor dat eerste gekozen en heb heel bewust gefaald. Het spijt mij, maar dat was de prioriteit op dat moment. En het was een super avond. De drie biertjes smaakte goed en ik werd niet gaar of met een kater wakker; het was het waard.

Zondag ging ik de stad in en had ik net als de dag ervoor enorme behoefte aan koffie. Even zo’n donkere oppepper. Is het al maandag? Ik heb uiteraard niets genomen en mijn muntthee smaakte echt goed, maar heb een koffie wel leren waarderen. Een klein biertje (voor zo nu en dan) overigens ook -overigens wel gek dat ik dit niet met wijn had gezien het feit dat ik eerder wijn drink-.

Op naar de komende week! Met een kopje koffie.

Bron foto: Blake Richard Verdoorn