Health

52Challenges #11: een hele week aan het water

16 June 2014

De hele week alleen maar aan het water, en na 18:00 uur ook aan de thee… Dat leek mij wel een leuke uitdaging. Weg met de suikers en gewoon even terug naar de basis. ‘Vroeger’ dronk men niets anders dan water. Dat moet ik toch ook kunnen? En dus werd het een uitdaging voor afgelopen week. We hadden wat warme dagen, dus dat moest te doen zijn. Ik kan je vertellen: easy was het niet.

Op maandag kon ik alleen maar denken aan één woord: “koffie! Niet wakker worden met koffie? Dan maar thee. Oh, wacht…” En zo ging het eigenlijk de hele week. Op de dagen dat ik moest werken, ging het wat makkelijker. Gewoon met een flesje water rondbanjeren en dan komt het goed…

Domdomdom

Toch heb ik het niet helemaal goed gedaan. Ik ben namelijk een kluns: ik vergeet simpelweg dat ik niks anders dan water mag drinken. Zo heb ik twee kopjes -klein formaat, dat wel- thee gedronken om pas twee dagen (!!) later erachter te komen dat ik er eigenlijk mijn eigen regels mee overtrad. Ook zaterdag ging het mis. Mijn zusje wilde McDonalds, dus dat kreeg ze. Ik deed doodleuk mee…Ook met die milkshake. CRAP. Ik heb een reminderhorloge nodig; puur om te onthouden dat ik een challenge ben aangegaan. Enfin, de aantal gedronken flesjes water zijn niet te tellen. De teller wat betreft de koppen thee die ik ‘s avonds legaal mocht drinken bleef op 0 staan. Logisch? Niet echt, nee.

Suiker is kut

Grappig om te constateren dat wanneer je suikerloos drinkt, de honger naar suiker a.k.a. iets zoets -natuurlijk niet- direct verdwijnt. Ik moet veel moeite doen om niet rond te gaan snacken om zo de hoeveelheid suiker te compenseren. Een slecht teken is dit overigens. Gelukkig heb ik veel momenten gehad waarop ik te druk bezig was om aan voedsel te drinken. Dat ga ik overigens de komende weken erin houden: meer water drinken en het niet laten compenseren door ander snoepgoed of vettigheid. Moeilijke momenten wuif ik zoveel mogelijk weg door extra hard door te werken en zo min mogelijk thuis -/keuken- rond te hangen. Oja, en door gewoon meer ‘nee’ te zeggen.

Deze week ga ik weer een nieuwe uitdaging aan en schrijf ik elke dag 10 dingen op waar ik blij van word. Als dat geen blijheidsvoer is…

 

Bron foto: Jim DiGritz