Challenge, Health

52Challenges #10: vroeg opstaan

29 January 2014

Eigenlijk durf ik deze blog niet te tikken. Aan de ene kant omdat ik eigenlijk extreem gefaald heb, en aan de andere kant omdat het erg confronterend was. De challenge afgelopen week was dat ik elke ochtend om 07:30 uur naast mijn bed zou staan. Vroeg eruit, vroeg aan de slag. Je hebt in mijn vorige blog over mijn challenges kunnen lezen waarom dit zo van belang is voor mij. En dus stond mijn wekker de gehele week aan; om 07:15 uur zodat ik een kwartier had om letterlijk naast mijn bed te staan. Lijkt niet moeilijk, hè. Helaas, het bleek een te grote opgave.

Wat een teleurstelling

Mijn lichaam en ik zijn nog aan het herstellen van een burn-out. Het gaat opzich super goed, maar vroeg opstaan is nog een ding. Wanneer de wekker gaat, voel ik de extreme moeheid in mijn benen. Door stress en een volle agenda blijk ik zeer uitgeput te zijn. Ik moest constateren dat ik geen goede periode heb. Hierdoor ben ik dus ‘s ochtends niet uit mijn bed te branden. Ik moet dan echt rustig wakker worden, althans.. ik kan niet anders dan dat. Mijn lichaam liet pas echt merken dat ik moe was, toen ik -blijkbaar- in mijn slaap de wekker uitdrukte en later dacht dat ik het gedroomd had. Op het moment dat je in je slaap je wekker wegdrukt, heeft het eigenlijk totaal geen zin om een wekker te zetten, haha.

Wel is het mij een aantal dagen gelukt om direct wakker te blijven, met het gevolg dat ik toch om een uur of 08:00 uur uit mijn bed wist te komen. Heeft de challenge in ieder geval toch nog iets bereikt. Iets…

Maar!

Toch baal ik er enorm van dat ik niet in staat ben geweest om mijn doel te verwezenlijken. Daarom heb ik het voor deze week anders aangepakt. Eigenlijk heb ik nu twee uitdagingen in één week gepropt: Ik ga voor 22:00 uur in bed liggen waarbij ik om 22:30 uur echt moet slapen, en ik stap om 07:45 uur mijn bed uit. Een kwartiertje later dan de vorige week, om mijn lichaam iets tegemoet te komen. Het verslag staat uiteraard maandag op deze site.

 

Bron foto: Markus Spiske

Comments (3)

 • Annelies Reply

  29 January 2014 at 14:08

  Hoe laat ben je dan naar bed gegaan in die week? Want als je om half 8 ernaast wilt staan moet je echt wel tussen 22:30 en 23:00 in bed liggen ook. Met je ogen dicht. Enzo. Ik spreek uit massa’s ervaring.

  • Lisa Niehoff Reply

   29 January 2014 at 14:09

   Rond de klok van 12 uur.:-)

 • Silvia de Haan Reply

  29 January 2014 at 14:54

  Lisa, vind ik geen falen. Je komt tot nieuwe inzichten en dat lijkt mij goed :-) … enne slaap kun je niet afdwingen 😉 … Jouw challenge over minder twitters en Facebook heeft mij overigens tot hoera, wave! tot het briljante plan gebracht om FB te skippen :-) Weg FB account en thnxxx! Hou je taai, mals he? Silvia

Leave a Reply