Challenge, Health

52Challenges #1: geen slecht vreedsel kopen

11 November 2013

Oké, de eerste week van het project is begonnen en ik vind het toch wel spannend. Niet dat ik tegen de uitdaging van deze week opkijk, maar omdat ik er nu een heel jaar aan vastzit. Een jaar lang net even wat meer van mijzelf vragen. Hoe enthousiast ik ook ben, ik ken mijzelf langer dan vandaag…

Ik vergeet graag weddenschappen met mijzelf. Ik ben er ook eentje die dan zegt: “Ach, een uitzondering kan best” om vervolgens te falen. Zoals de Insanity. Zo intensief als dat ik het de eerste vier dagen deed, zo hopeloos was ik daarna.

Voor deze week heb ik de challenge dat ik geen troep mag kopen qua eten.
Dat betekent geen suikers, geen zoutjes en fastfood. Eigenlijk alle type eten dat het gezondheidscentrum zou verbieden.

Waarom?

Heel simpel: wanneer je het niet koopt, kun je het ook niet eten.

Een aardige challenge om zo het jaar te beginnen. Niet gelijk zo hysterisch. En onderschat het niet: zo’n 50% van de bezoekjes aan de supermarkt doe ik met trek. Te gevaarlijk dus, want het gaat altijd fout. Maar deze week niet. Ik heb al een schaal vol met fruit waar van gegeten gaat worden voordat ik ga winkelen. Wish me luck!

Maandag

Maandag= bonusdag dankzij de leftovers van het weekend. Het enige wat ik eigenlijk moet kopen is crèmespoeling, want om daar nou naar de supermarkt voor de gaan.. Overigens ben ik met deze challenges behoorlijk gematst door mijn vriend die gister stiekem in een hongerige bui de snoepafdeling heeft geplunderd. Kast ligt dus nog gewoon vol. Hmm. Maar morgen wordt het wel een uitdaging! Starbucks in Haarlem wordt geopend en ik ben aanwezig om wat foto’s te schieten. Als dat maar geen snoepen wordt…

Dinsdag

Opening Starbucks vandaag! Er stond trouwens echt een afzichtelijk lange rij. Genoeg keuze om zoete producten uit te kiezen. Gelukkig eet ik mij ‘s ochtends vol met fruit, dus ook nu lijkt de challenge appeltje eitje. Omdat mijn vriend ‘s middags al met boodschappen thuiskwam, werd het mij nóg makkelijker gemaakt. Woopie!

Woensdag

Woensdag, koffiedrinkdag. Ik merk overigens vandaag dat ik de uitdaging niet voldoende afgebakend heb. Ik sta (wederom) bij Starbucks en de mensen waarmee ik gezellig een bakkie drink, kiezen voor een speciale smaak. Omdat de Toffee Coffee mij lekker lijkt, bestel ik ‘m. Maar al drinkend vraag ik mij af: mag ik dit wel? Er zit natuurlijk genoeg calorieën in, maar koop ik nu expres troep? Kan dit net wel of net niet door de beugel? Ik vind ‘m lastig. Zoveel extra suiker zal er toch niet inzitten? Is een mandarijn een mooie compensatie? Hmm…

Zaterdag

Weekend! Dat betekent meestal dat ik met mijn vriend erop uit gaat en dus in de verleiding word gebracht. Vandaag was het ook de dag dat je overal pepernoten zag. Maar het ging goed… Aan mijn zijde. Aan het einde van de dag werd ik ziek en was boodschappen doen voor mij geen optie. Lekker makkelijk!

Zondag

Lekker boodschappen doen! Voor mij dan. Was het niet zo dat mijn vriend een echte vreetzak is en dus graag vette dingen in het mandje gooit. Ook hij moest het doen met een ‘nee’. That sucks… for him. Het viel mij op dat ik er zelf overigens niet heel erg veel moeite had, behalve dat de pepernoten persoonlijk leken te knipogen.

En dan is de eerste challenge ten einde, maar ik moet zeggen dat het mij niet helemaal lekker zit. Dat heeft te maken met het feit dat ik uiteindelijk niet vaak naar de supermarkt hoefde. Ook lag er nog kneiterveel troep in de kast al, waardoor deze challenge af en toe overbodig leek. Wellicht maakt het juist daarom een mooie challenge om het jaar mee te beginnen. Vanaf morgen stap ik elke dag een half uur op de fiets. Niks luiheid en niks ontwijkend gedrag. Onder het genot van een pepernootje; dat dan weer wel.