Challenge

Klein tof nieuwtje: er komt een leuk project aan!

12 August 2015

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik best dankbaar ben voor wat het de afgelopen tijd ‘op mijn pad is gekomen’ -voor zover ik hier niet gewoon voor heb gewerkt-. Ik groei nog sneller dan dat DJ Afrojack in zijn Lambo rijdt. Zo ook kijk ik ongelooflijk uit naar volgende week. Voor mensen die mij op social media volgen, is het wellicht geen nieuwtje meer: ik ga als reporter aan de slag op SAIL Amsterdam 2015. Van 19 augustus tot en met 23 augustus struin ik dag in dag uit alle happenings af om verslag te doen van het immens grote evenement. Groter dan vijf jaar geleden en inmiddels het grootste nautische evenement ter wereld -wat nog steeds gratis te bezoeken is!-.

En dat vind ik echt wel een eer: deels omdat ik er veel ga leren, deels omdat ik veel nieuwe mensen ga leren kennen, maar ook deels omdat alleen al de organisatie zó indrukwekkend groot is. Naast betaalde werknemers kent de organisatie zo’n 500 vrijwilligers die ervoor gaan zorgen dat het evenement volgende week smooth loopt. Maargoed, uiteindelijk zal het draaien om de tallships, die dit jaar weer door middel van de SAIL-In de kern van Amsterdam in zullen varen. En dit jaar zullen de schepen bij elkaar goed zijn voor 12 km aan lengte. Een optocht van 12 km! En dan te bedenken dat de route van IJmuiden naar Amsterdam 17 km is…

Briefing vrijwilligers publiciteits- en perscentrum SAIL Amsterdam 2015 from SAIL Amsterdam 2015 on Vimeo.

Waar ik ook de kriebels van krijg, is dat SAIL deze editie meer social is dan ooit. Stiekem niet zo gek, want vijf jaar geleden zaten we nauwelijks aan de tweets. Instagram was ook nog slechts in de maak. Maar deze editie wordt er alles op alles gezet om SAIL te laten leven in het web. Veel video’s, veel foto’s, veel tweets, uitzendingen op Periscope, noem het maar op. Je wordt er mee dood gegooid. Heerlijk! Eigenlijk kun je gewoon thuisblijven -al kan ik je verzekeren dat aanwezig zijn vele malen gaver is-.

Wat kunnen jullie van mij verwachten op SAIL?

Veel video’s, foto’s en tekstverslagen! De foto’s en video’s vindt je vooral op Instagram en Twitter, de tekstverslagen hier. Ik ga mensen aan de tand voelen, zoveel mogelijk acties volgen en dus laten zien waarom je het echt niet mag missen. En ooh, wat wordt het groots! Volgende week ga ik jullie dus terroriseren met SAIL-nieuws, de één nog leuker en gezelliger dan de ander. Ik ga ook proberen -voor zover Vadertje Tijd het toelaat- van te voren zoveel mogelijk te vertellen waar ik aanwezig zal zijn, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Oooooh, ik heb er zin in!

Ps. Ben jij er ook, twitter dan gerust meer met de officiële hashtag ‘#SAIL2015’. Dan gaan we lekker de mensen jaloers maken die er niet zijn. 😉