Challenge, Mindset

52Challenges #2: Hele week ‘s avonds een boek lezen

25 November 2013

Wat een week, wat een week. Deze week was echt bijna onmogelijk als je een challenge wilde doen. Ik zat namelijk de gehele week met een flinke griep in bed en het laatste waar ik nu behoefte aan had, is een 1 of andere verplichting. Overigens leidde de griep er sowieso tot toe dat ik de challenge om moest gooien. De oorspronkelijke uitdaging was om elke dag een half uur te fietsen. Nu heb ik een prachtige kapotte hometrainer waarop nog net te fietsen valt. Eerste dag ging ook nog wel goed. Alleen toen mijn vriend Bas aan de beurt was, kwam de onderbuurman langs. ‘Het geluid van een apparaat dreunde wel heel erg door zijn tv heen.’ Ik kan inkomen dat dit na een half uur inderdaad erg vervelend is, maar dit gaf dus aan dat fietsen op de hometrainer een issue is. Buiten fietsen dus maar..

Griep is een goede roet in het eten gooierd

Maar wanneer je je dinsdagochtend (ik was het gehele weekend plus maandag al niet fit) zo beroerd wakker wordt na een nacht hoesten, weet je dat je beter niet elke dag kunt gaan fietsen. Althans, een rondje parkeerplaats misschien wel, maar waarom zou je dat doen? Het werd een boek lezen. Waarom dit een uitdaging is? Omdat ik de neiging heb elke avond door te werken, terwijl wat rust mij meer zou helpen. Boeken worden vaak vergeten als hulpmiddel bij het ontspannen en ik heb hier overigens genoeg boeken staan die gelezen mogen worden.

Dinsdag

Geen problemen deze avond. Ik zit lekker op de bank met een vaag boek en vriendlief kijkt ondertussen tv. Ieder ons ding. Dit is zeer goed te doen!

Woensdag

Oh crap, voel me zo ellendig. Pas 17:30 uur uit bed kunnen komen – ja, u leest het goed -, waarna ik eigenlijk behoefte had aan leven in de brouwerij. Dat wil zeggen: internetten, tv kijken, schrijven, extra lang douchen, etc. Moet een boek nu echt? Maargoed, ik heb het beloofd en zie de 52Challenges niet als een grap, dus ook ik zit om 20:00 uur keurig aan mijn boek.

Donderdag

Waarom is de Netflix-serie Orange Is The New Black zo leuk? Fuck boeken.

Grapje… Ik ben al aan het lezen.

Zondag

Oké, misschien dat de challenge deze avond helemaal niet goed ging.. Televisie en vriendlief waren interessant en mijn Twitter stroomde over van de leuke berichtjes. Twitter of een goed boek, ik vond hem lastig deze avond. Ik ben blij dat ik morgen mag overstappen naar een andere challenge.

Zoals je wellicht al constateerde, ging het deze week niet zonder slag en stoot. Misschien dat de uitdaging beter tot haar recht komt als ik een drukke dag achter de rug heb en verlang naar stilte en ontspanning. Desalniettemin merk ik wel dat ik geneigd ben om mijn gehele avond vol te plannen met allemaal taken, terwijl ik eigenlijk gewoon moe ben. Ach, een mooie oefening dus en zeker één om later te herhalen.

Komende week doe ik elke dag oefeningen met mijn verstofte, leuke gewichtjes.