Challenge

52Challenges #6: Buy nothing new

13 January 2014

Wat sommige bloggers heel november doen, deed ik vorige week: helemaal niks kopen op het benodigde eten en drinken na. Oké, door het zo te formuleren lijkt het wellicht wat soft, maar een week proberen kan geen kwaad en geeft ook al inzicht.

‘Buy Nothing New’, de naam zegt het al. Niks nieuws kopen. De initiatiefnemers gaan nog veel verder. Hierbij wordt de focus gelegd op ruilen, delen, geven, (ver)huren, opleuken, lenen, repareren, zelf maken en tweedehands kopen. Dat idee neem ik dus een beetje over. Een beetje maar, want in zelf maken en opleuken, zit ik dus echt niet te wachten.

Wellicht dat ik het mijzelf extreem makkelijk heb gemaakt door de januarimaand te kiezen, want na zo’n dure decembermaand is geld toekrijgen essentiëler dan uitgeven. Maargoed, ook ik wil nog wel eens een gat in de hand hebben en dus kan het helemaal geen kwaad. gedurende de week kwam ik tot de conclusie dat ik snel geneigd ben iets kleins te kopen. Normaal ben ik mij hier totaal niet van bewust, maar doordat ik niets mag kopen, sta ik er nu wel even stil bij.

Wat koop ik eigenlijk makkelijk?!

Ik had her en der ook wel moeite om niks te kopen, zoals champagneglazen voor Oud & Nieuw. Uiteindelijk heb ik wat glazen gekregen, zodat er om 00:00 uur toch echt geproost kon worden. Wat de uitdaging een stuk makkelijker maakte, was dat de ING mijn betaalpas voor de kerst had geblokkeerd. Er kan dus ook niet gepind worden (alles via via contant) wat er wel voor zorgt dat je wat de nodige dingen afblijft.

Omdat de challenge deze week eigenlijk wel érg makkelijk was, ga ik ‘m later in het jaar weer uitvoeren, wanneer er geen dure maand achter de rug is en ik een werkend pasje heb. De volgende challenge wordt wat heftiger, want dan schakel ik de hele week alle sociale media uit. Cheers!